Vrijwilligerswerk

Klik hier om de poster te zien

Word vriend, word vrijwilliger!

vrijwilligerswerk_vrienden_maken_goed_doel

Geniet je van actieve vakanties? Houd je van kamperen? Weet je van aanpakken? Help je graag anderen? Dan ben jij misschien wel de vrijwilliger waar wij naar op zoek zijn!

Op vakantiepark Domaine de Puylagorge is iedereen welkom; met of zonder handicap. Welkom zoals hij of zij is. Het is voor gezinnen met gehandicapte kinderen doorgaans een pittige uitdaging om met elkaar op vakantie te gaan. En als het ritme en de structuur van thuis wegvallen, is rust voor de ouders niet vanzelfsprekend.

En dat is wat wij met De Vrienden van Domaine de Puylagorge wel willen bewerkstelligen. Wij willen dat de ouders in alle rust een boek uit kunnen lezen met de wetenschap dat hun kinderen zich prima vermaken.
Wij verzorgen met onze vrijwilligers van maandagmorgen tot en met vrijdagavond een gevarieerd animatieprogramma voor gehandicapte kinderen tot 16 jaar en hun broertjes en zusjes tot en met 12 jaar.

Aanvragen voor animatie voor gehandicapte kinderen van 16 jaar en ouder is mogelijk maar moet apart aangevraagd worden. Per kind wordt dan gekeken of het mogelijk is om hiervoor animatie te bieden (o.a. afhankelijk van de op dat moment aanwezige vrijwilligers).

Lijkt het jou leuk om ons te helpen door vrijwilliger te worden? Lees dan even onderstaande punten door en neem contact met ons op!

 

Wat verwachten wij van onze vrijwilligers:

vrijwilligerswerk_samen_inzetten_gehandicapte_kinderen

Over het animatiewerk moet niet luchtig gedacht worden. De veelzijdige doelgroep is niet altijd makkelijk mee te krijgen en omdat de kinderen allemaal zo verschillend zijn vraagt dit maatwerk en een flexibele instelling. Er moet een team staan dat durft, daadkracht heeft en enthousiast een programma kan neerzetten. Een enthousiast team dat dit kan, maakt een vakantieweek tot een succes. Dit is het verschil tussen een leuke vakantie en een geweldige vakantie.

Taken voor het animatieteam
Taken voor extra hulp en ondersteuning van de gezinnen

Omdat de gezinnen hun meest kostbare bezit, hun kinderen, bij ons achter laten. Nemen wij deze verantwoordelijkheid wel heel serieus en dit maakt dat wij kritisch zullen kijken naar elke aanmelding voor het vrijwilligersteam. Wij letten hierbij op de volgende criteria:

Kwaliteiten
Opleiding/ervaring
Gezondheid/leeftijd
Gedrag

Alles wat je verder nog moet weten over jouw vrijwilligerswerk:

vrijwilligerswerk_gezellig_team_goed_doel

Vervoer
Jouw verblijf
Dagindeling
Regelgeving
Gebruik Puylagorge voor je school

Wat kun jij daarvoor bij ons verwachten:

vrijwilligers_bonte_avond_gezelligheid

  • gezelligheid van het werken in teamverband;
  • ervaring opdoen in de omgang met kinderen met een handicap en hun ouders;
  • (h)eerlijke eten;
  • lachende gezichten;
  • iets betekenen voor een ander;
  • studiepunten voor je opleiding;
  • leuke nieuwe mensen leren kennen;
  • heel veel lol;
  • een onvergetelijke ervaring!
Als de sfeer op Domaine de Puylagorge van saamhorigheid, gezelligheid en genieten van de tijd voor elkaar je aanspreekt, wordt dan ook ‘Vriend van Domaine de Puylagorge’ en kom vrijwilligerswerk doen!

Aanmelden

Comments are closed