Menu Sluiten

Bestuur

Rienus Ferwerda (Voorzitter)

Ik ben Rienus Ferwerda, woonachtig in Frankrijk, en al enige jaren officieel gediplomeerd bejaard. Eveneens ben ik sinds het najaar van 2021 bij de Stichting betrokken en daarmee ook indirect bij de camping. Een goede kennis van mij, vrijwilliger bij de camping, attendeerde me op dit waardevolle initiatief van Jeanine en Tim van Dam. Na een bezoek aan de camping en een gesprek met het toenmalige bestuur heb ik me, enthousiast geworden, voorgenomen na te gaan of ik iets voor de Stichting kan betekenen. 

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam-Oost en heb daar 5 scholen gestapeld. Na mijn vervangende dienstplicht in de psychiatrie (nep-b-verpleegkundige) heb ik in Utrecht gestudeerd en uiteenlopende vrijwilligersactiviteiten gedaan. Tijdens mijn studie kreeg ik een baan aan de Volkshogeschool Overcinge in Havelte, met aandachtsvelden resocialisatie van gevangenen, vredesvraagstukken, jongeren en jong volwassenen. In deze periode werden twee, van de uiteindelijk vijf, kinderen van mijn toenmalige partner en mij geboren. Na de Volkshogeschool heb ik uiteenlopende functies in de (semi-)gezondheidszorg vervult. Verbinden en het initiëren van nieuwe wegen waren hierbij mijns inziens vaak de rode draad. Na mijn pensionering heb ik deze draad verder gesponnen in enkele burgerinitiatieven en vrijwilligerswerk. Tegenwoordig word ik door 11 jonge mensen ‘opa Frankrijk’ genoemd. 

Tenslotte. Ik hoop, op gepaste afstand, een bijdrage te leveren aan het ondersteunen aan dit bijzondere initiatief van Tim en Jeanine.

Rienus Ferwerda

Petra van der Tuuk (Penningmeester)

Secretaris

Jeanine van Dam (Algemeen bestuurslid camping)

Ik ben Jeanine van Dam en samen met mijn man Tim zijn wij de initiatiefnemers van het aangepaste vakantiepark Camping Parc de la Brenne, waar we ook aangepaste animatie aanbieden.

In die hoedanigheid zit ik ook in het bestuur. Ik zie mezelf als bruggenbouwer tussen de belangen van de camping en de belangen van de Stichting.

Zo trachten we elke zomer opnieuw al onze gezinnen een onvergetelijke vakantie te bezorgen.