Menu Sluiten

Ervaring Ewald

Ewald van den Burg

Ewald van den Burg

“Wat is het mooiste in het leven?
Juist, gelukkige en lachende kinderen. Een lachend kind kan je dag al goed maken. Bij Puylagorge, waar ik dit jaar voor de 5e keer naar toe ga, heb ik al veel kinderen gezien met een lach van oor tot oor. Maakt het dan uit dat ze anders zijn dan een kind zonder beperking ?… Nee toch! In mijn ogen zijn deze kinderen vaak uitbundiger en puurder.
Bij Puylagorge zijn niet alleen deze kinderen op vakantie, maar de rest van hun familie ook. Deze families zijn net zo bijzonder als het kind waar het om draait bij Puylagorge. In de jaren dat ik dit vrijwilligerswerk heb mogen doen heb ik een zwak gekregen voor deze broertjes en zusjes. Zij zijn net zo bijzonder en misschien nog specialer. Zij hebben zich al jong aangepast aan de omstandigheden van de familie en zijn zorgzamer , behulpzamer dan vele volwassenen en altijd bereid klaar te staan voor anderen.
Je hoort wel eens zeggen dat geluk in kleine dingen zit, ik heb het bij Puylagorge al zo vaak gezien! Ik kan er dan ook van genieten als ik ouders een traantje weg zie pinken op de bonte avond waar hun zoon zonder schroom Elza staat te zingen in een prinsessen jurk. Of wanneer hun kind aan een rolstoel is gekluisterd en voort wordt geduwd door andere kinderen om toch mee te kunnen doen met voetballen. Of wanneer een broertje van een jaar of 5 ineens tijdens het voetballen de bal op pakt en naar een meisje rent in een rolstoel en daar de bal op haar schoot legt en zegt: “Kom op scoren.” Dan kan ik een stratemaker zijn van 2.14m maar dan krijg ik toch ook kippenvel. Dit geeft de sfeer op Puylagorge aan: iedereen is gelijk!
Maar ik blijf me altijd verwonderen over de waardering van de ouders. In de basis is het heel simpel wat wij als vrijwilliger doen; spelen, knutselen, zingen en in mijn geval heel veel stoeien met hun kinderen. Dat kost niet heel veel moeite ten opzichte van de zorg die de ouders hebben, dag in dag uit. Toch spreken ze elke keer weer hun waardering uit voor dit vrijwilligerswerk. Dit zijn mijn redenen waarom ik elk jaar met heel veel plezier naar Puylagorge kom, maar dat kan ik niet alleen.

?
– Ewald van der Burg
Wil jij net als Ewald vrijwilligerswerk doen op Domaine de Puylagorge? Meld je dan snel aan