Menu Sluiten

Ervaring Kyara

“Ik ben in de zomer van 2016 voor het eerst naar Puylagorge geweest om vrijwilligerswerk te doen.
Het was een enorm gave ervaring, de blije gezichtjes die je van de kindjes kreeg is toch wel het allermooist.
Ik ben bij Puylagorge gekomen via een vriendin, die aan mij vroeg of het mij leuk leek om ook vrijwilligerswerk te doen, alleen zijn we niet in dezelfde weken gegaan wat ik eerst heel jammer vond maar later bleek het ook wel fijn te zijn dat ik alleen naar Puylagorge ben gegaan.
In de weken dat ik op Puylagorge was, heb ik in de structuurgroep geholpen. De structuurgroep houdt in dat je in de ochtend en in de middag meestal hetzelfde doet om de kinderen zoveel mogelijk structuur te bieden, zoals de naam van de groep al aangeeft.
De structuurgroep heeft een vast schema. Zo gaan we tijdens het eerste halfuur van de animatie naar de dieren, het halfuur nadien naar het springkussen en nadien naar de animatietent waar we dan de rest van de animatie gaan knutselen, spelletjes spelen,….
Ik heb een meisje begeleid dat ongeveer even oud is als mij. Dit was in het begin even wennen, maar eigenlijk moet je dit kunnen loslaten en gewoon plezier maken met de kinderen.
Met de andere vrijwilligers had ik snel contact. We hadden geen hele grote groep, dus na een paar dagen ken je iedereen wel. Natuurlijk heb je met de ene vrijwilliger meer contact dan met de andere, maar iedereen had zijn plekje in de groep en werd geaccepteerd.
’s Avonds is er nog de avondanimatie waar we als vrijwilligers aan deelnemen. Nadien bleef iedereen nog gezellig mee iets drinken en werd er leuk nagepraat en leerde iedereen elkaar beter kennen.
Eén avond per week is er geen avondanimatie en dan gingen we met de hele groep barbecueën bij het meertje. Op je vrije dag in het weekend, dit is op zaterdag, kon je met een aantal vrijwilligers, of met allemaal, op stap naar het stadje.
Volgend jaar ga ik zeker weer opnieuw terug!”

– Kyara Turk
?
Wil jij, net als Kyara, een geweldige ervaring op Domaine de Puylagorge en leuk vrijwilligerswerk doen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!