Menu Sluiten

Ervaring Yasmine

Yasmine vdk

Yasmine vdk

Yasmine vdk

“2010, het eerste jaar dat ik op Puylagorge kwam. Samen met een Nederlands meisje dat ik op de bus heb leren kennen, kwam ik aan op Domaine de Puylagorge. Zo vriendelijk ontvangen door Jeanine en later ook door Tim.

De animatie zoals ik die ken van in 2010 is in bijna niets meer te vergelijken met hoe de animatie nu anno 2016 is. Wat na zoveel jaar wél nog steeds hetzelfde is, zijn de onbezorgde lachjes op de gezichten van de kinderen en de oneindige dankbaarheid van ouders. En dat is nu exact waarom ik na zoveel jaar nog steeds vrijwilliger ben.
De warmte die op deze plek rondhangt is onbeschrijflijk. En dan heb ik het niet over de zuiderse temperaturen die in Frankrijk gekend zijn.

Intussen kom ik alweer 6 jaar op Puylagorge, een ancien, iemand die bij het meubilair hoort. Het is voor mij normaal dat mijn zomer voor minstens 2 weken bestaat uit Puylagorge, maar wanneer ik dan bij m’n aankomst weer het pad kom opgereden en stilaan de daken van de gebouwen begin te zien, dan merk ik weer dat deze plek eigenlijk veel meer is dan alleen maar normaal. En gelukkig maar.
Iedereen kan en mag hier zichzelf zijn. Kinderen, ouders, vrijwilligers,… We laten allemaal het bekende en vertrouwde van thuis een beetje meer los en iedereen Geniet. Inderdaad, Genieten met grote G, want dat is ons doel. Iedereen ten volle laten genieten van deze mooie plek en al zijn mogelijkheden.

De lachende gezichten, de pret met de kinderen, de pret tussen de vrijwilligers, het warme contact met de ouders, maar ook met Tim en Jeanine,… Het zijn maar enkele voorbeelden van simpele dingen die de periode op Puylagorge heel speciaal en dankbaar maken.
Puylagorge is voor mij een plek van thuiskomen, een plek waar je even weg kan zijn van de wereld en tijd kan nemen voor jezelf, maar tegelijkertijd ook zoveel kan geven aan anderen.
De enige plek waar je zelf rijker wordt door te geven, in plaats van door te krijgen.”
”En dan denk ik aan Puylagorge, want daar is het fijn.”

– Yasmine Vdk
?
Wil jij, net als Yasmine, een geweldige ervaring op Domaine de Puylagorge en leuk vrijwilligerswerk doen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!