Menu Sluiten

Persoonlijke begeleiding

De animatie en persoonlijke begeleiding op Domaine de Puylagorge wordt volledig gerund door vrijwilligers. Stuk voor stuk mensen met een hart van goud die zich kosteloos inzetten voor het plezier van anderen.
Elk kind kan en mag op Domaine de Puylagorge deelnemen aan de animatie. Bij ieder kind wordt er gekeken op welke manier er begeleiding op maat aangeboden kan worden.

De kinderen worden eerst en vooral ingedeeld in een bepaalde begeleidingscategorie, maar daarnaast ook in een animatiegroep. We doen dit om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de ondersteuningsbehoefte van elk kind.
Deze indeling wordt aan het begin van de animatieweek met de grootste zorg gemaakt door de coördinator.
Uiteraard kan dit na overleg nog aangepast worden, ten goede van het kind.

Groep 1
Groep 1 staat op Domaine de Puylagorge bekend als de structuurgroep. In deze groep wordt animatie op maat aangeboden aan kinderen die behoefte hebben aan rust en structuur. Zij hebben grotendeels dezelfde animatie als de andere groepen, maar het verloop is rustiger en alles wordt van tevoren duidelijk gepland en uitgelegd aan de kinderen aan de hand van pictogrammen.
Deze groep is in vergelijking met andere groepen kleiner. Op deze manier proberen we de kinderen zo veel mogelijk structuur te bieden en overprikkeling te voorkomen.

Groep 2
In groep 2 vindt de animatie plaats voor kinderen die een functionele leeftijd hebben tot 6 jaar. Dit zijn zowel kinderen met een beperking, als hun broertjes en zusjes. In deze groep wordt de dag gestart met het zingen van liedjes in een kring en wordt er daarna vrij gespeeld met de kinderen. Hierbij kan je denken aan activitieten als verhaaltjes voorlezen, waterspelletjes, knutselen, trampoline springen, tekenen, puzzels maken, poppenkast etc.

Groep 3
Groep 3 bestaat uit kinderen met een functionele leeftijd vanaf 6 jaar. Ook hier vind je een combinatie tussen kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes.In Groep 3 wordt wekelijks gewerkt binnen een thema wat vooraf vastgesteld is door de vrijwilligers. Gedurende de week worden spellen bedacht aansluitend bij dit thema, gevarieerd van binnen- en buiten spellen en knutselen.

Groep 4
Kinderen met een functionele leeftijd vanaf ongeveer 12 jaar nemen deel aan de animatie in groep 4. Deze groep bestaat hoofdzakelijk uit broertjes en zusjes, maar ook kinderen met een fysieke beperking nemen vaak deel aan de animatie in groep 4.
Zij gaan onder andere op avontuur in het bos, spelen groepsspellen, organiseren een vossenjacht voor de andere groepen etc.

Nu we alvast een beeld hebben kunnen schetsen van hoe de animatie plaatsvindt op Domaine de Puylagorge, willen we jullie ook graag meenemen naar een dag op Puylagorge en een week op Puylagorge.
Toch kunnen we jullie alleen maar aanraden om zowel het dag- als weekverloop zelf te komen beleven op Puylagorge, want de magie van Puylagorge krijgen we met geen woorden beschrijven.