Menu Sluiten

Persoonlijke verzorging en ondersteuning

Buiten de animatieblokken om kan je als vrijwilliger ook in gezet worden voor overige ondersteunende taken. Ten eerste zijn er verschillende avonden per week enkele begeleiders verantwoordelijk voor de avondanimatie. Daarnaast zijn er allerlei klusjes te doen zoals bijvoorbeeld: het netjes houden van het gezamenlijk onderkomen, afwas, vuilnis wegbrengen, enz. Ook bestaat er de mogelijkheid dat je als begeleider wordt ingezet om te ondersteunen bij de persoonlijke verzorging van een kind.

Persoonlijke verzorging

De begeleiders van de stichting kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het uit bed halen van een kind en/of bij het wassen/douchen en/of bij het aankleden en/of bij het naar bed brengen.

Verpleegkundige handelingen

Indien er bij ook verpleegkundige handelingen verricht moeten worden proberen wij ook hierbij de juiste persoon te vinden. Hiervoor zijn namelijk bevoegde en bekwame zorgverleners nodig. Wij kijken dan of wij die op de camping aanwezig hebben. Is dat niet het geval, dan bestaat er nog de mogelijkheid dat ouders hiervoor de Franse thuiszorg in te schakelen. Al deze ondersteuning gebeurt echter wel ten alle tijden onder de eigen verantwoordelijkheid van de ouders.

Op deze manier proberen wij onze gezinnen maximaal te ondersteunen en te ontlasten tijdens hun verblijf.

Ouders nemen deze service af voor minstens één uur per dag. Dit uur kan uiteraard ook onderverdeeld worden in verschillende tijdsblokken, zoals het de ouders het beste uitkomt.