Menu Sluiten

Stichting

Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge is medio 2010 opgericht. Hoofddoelstelling van de stichting is om gezinnen waarvan minimaal één familielid een beperking heeft, als gezin gezamenlijk, een vakantie te kunnen laten vieren. Iets wat voor deze gezinnen geen vanzelfsprekendheid is. Deze vakantie vieren ze in Frankrijk op Camping Parc de la Brenne. Onze stichting is derhalve opgericht om deze camping in haar doelstellingen te ondersteunen.

Onze eerste taak is organiseren en faciliteren van een animatieprogramma voor alle kinderen, zodat de ouders even tot rust kunnen komen. Hiervoor zijn iedere zomer een groep van 60 -100 vrijwilligers actief uit heel Nederland en België.

Onze tweede taak is zorg dragen voor middelen om de benodigde aanpassingen aan de camping te kunnen bekostigen; denk hierbij aan aangepast sanitair, hulpmiddelen voor in de safaritenten, bungalows en kampeerplekken. Voorbeelden hiervan zijn tilliften, hoog-laag bedden en meer. Daarnaast zijn er ook rolstoeltoegankelijke paden die onderhoud vergen en aangepaste speeltoestellen. Verder zijn er kosten verbonden aan de verwarming van het zwembad en de daar benodigde tillift.

Deze middelen generen wij via fondsen, donaties, sponsoring en giften. Wij zijn een Nederlandse stichting die statutair beschreven is in Oss. Wij zijn ANBI erkend.

Het gros van onze mensen (inclusief het voltallige bestuur) bekleden hun functie als vrijwilliger en krijgen derhalve geen vergoeding. Wel worden hun onkosten vergoed, conform de fiscale regeling voor vrijwilligersvergoedingen. Voor de animatiefacturatie en regelgeving rondom zorg- en PGB-overkomsten maken wij gebruik van betaalde professionals.  In de zomer hebben wij een coördinator in dienst die verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van het animatieteam.