Menu Sluiten

Tour de Snoezel

Laura Landman, vrijwilliger van de Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge sinds 2013, kwam bij ons met wat zij zelf noemt ‘een wild plan’: Laten we in 2015 naar Puylagorge fietsen en zo geld ophalen voor een fantastische snoezelruimte. Het plan voor de Tour de Snoezel was ontstaan. Laura en inmiddels vele anderen, nodigen iedereen uit om deze uitdaging ook aan te gaan. Kom in actie! Steun de TOUR DE SNOEZEL!

logo_tour_de_snoezel

Een snoezelruimte is een speciale ingerichte ruimte met sfeervolle verlichting en zachte muziek. De gebruikte materialen stimuleren de zintuigen en bieden een veilig leefklimaat. Het snoezelen maakt dat de kinderen hun gevoelens gaan uiten. Met name gevoelens van genegenheid en tederheid vergroten de eigenwaarde van de kinderen. Zelfs overactieve, onrustige en gespannen kinderen komen hier tot rust en voelen zich hier fijn.

De actie in het kort:

  • We organiseren een sponsorfietstocht voor Stichting Vrienden van Puylagorge.
  • Het sponsorgeld is voor een fantastische snoezelruimte op vakantiepark Domaine de Puylagorge. Er is ca 8000 euro nodig. Wat zou het mooi zijn als we dat bedrag samen bij elkaar fietsen!
  • Als tegenprestatie fietsen we van Oss naar Puylagorge. Dit is een rit van ca 700 km.
  • Dit organiseren we in de week van van 11 t/m 18 juli 2015. Elke dag fietsen we 100 km.
  • De deelnemers dragen zelf zorg voor een goede fiets en de onkosten voor onderweg (ca. €300).
  • Doe je mee? Dat zou echt geweldig zijn! Je bent van harte welkom!
  • Meedoen maar niet fietsen? Help ons organiseren of sponsor de fietsers!

Contact opnemen met de organisatie van de Tour de Snoezel.

Het persoonlijke verhaal van Laura:

“Nu 2 zomers geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Stichting Domaine de Puylagorge. Als vrijwilliger in het animatieteam vond ik het geweldig om te zien hoe deze kinderen onbeperkt konden genieten. Een plek waar zij even niet aan hun beperking hoefden te denken, een plek waar ze gewoon aan alles mee konden doen. Voor mij was het vooral een plek waar ik erachter kwam dat ik ook een beperking had die me zelf hier tegen hield; mijn overgewicht. De plek waar ik besloot dat ik 70 kilo af wilde gaan vallen. Afgelopen zomer ben ik terug gegaan naar de camping, midden in mijn afval traject… Nog lang niet genoeg afgevallen, maar mijn beperking was al minder een beperking. Tussen deze twee zomers in, is in mijn hoofd een wild plan ontstaan: De zomer van 2015 wil ik vanuit Nederland naar de camping fietsen.

Wat begon als een wild idee in mijn hoofd is verder uitgewerkt tot een groter idee; geld op halen voor de ontwikkeling van een snoezelruimte. Op 11 juli vertrekt we met een groep fietsers, met auto-support, vanuit Oss naar Frankrijk. Op 18 juli hopen wij aan te komen op de camping. Met het opgehaalde sponsorgeld willen we een snoezelruimte bouwen om zo voor de kinderen een extra vorm van genieten aan te kunnen bieden. We zitten als ik dit schrijf nog in de voorbereidingsfase. We zijn nog altijd op zoek naar mensen die mee willen fietsen, willen helpen bij het organiseren en natuurlijk sponsoren. Wil jij meefietsen, sponsor worden, mee organiseren of wil je gewoon nog wat meer informatie? Mail dan naar tourdesnoezel@vriendenvanpuylagorge.eu.

Update:

De snoezelruimte is gerealiseerd in juli 2015 zodat er in de zomervakantie al gebruik van gemaakt kon worden. Wel is er nog geld nodig voor isolatie, verdere inrichting e.d.